KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier U kunt ook bellen met 020 551 0859 of mailen naar: info@knawonderwijsprijs.nl

Ik ben een leerling. Mag ik mijn eigen profielwerkstuk insturen?

Nee, dat is niet de bedoeling. De jury neemt alleen werkstukken in overweging die de school heeft ingestuurd. Zorg dus dat de school jouw werkstuk instuurt!

Mag ik (delen van) een werkstuk per e-mail inzenden?

Nee, inzenden kan niet per e-mail, maar wel digitaal. Vanaf 2013 kunnen scholen digitaal inzenden via deze website.

Is de prijs alleen voor vwo-leerlingen of mogen havisten ook meedingen?

De KNAW Onderwijsprijs is uitsluitend voor vwo-leerlingen. Het vwo is de enige schoolsoort die expliciet voorbereidt op wetenschappelijk onderwijs en dus de enige waarover de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) zich een mening permitteert.

Mijn werkstuk is begeleid vanuit een Pre-University College. Mag ik meedoen?

Nee, de begeleider is verbonden aan een universiteit. De KNAW Onderwijsprijs is alleen bestemd voor leerlingen die begeleid zijn door docenten in het voorgezet onderwijs.

Ik ben een docent en wil een aanbeveling meesturen voor mijn leerlingen, kan dat?

Nee, de leerlingen schrijven de aanbevelingsbrief en leggen uit waarom hun begeleidend docent de KNAW Onderwijsprijs verdient. De prijs gaat immers naar de leerlingen, de docent en de scholen.

Ik ben een docent en heb nauwelijks werk gehad aan de begeleiding van mijn leerling(en), mag het werkstuk dan toch meedingen naar de prijs?

Ja, dat kan, als u hun enige of eerste begeleider bent geweest. De docent schept het klimaat voor de leerling(en) om optimaal te presteren met begeleiding naar behoefte. De leerlingen kunnen in hun aanbevelingsbrief vermelden dat hun docent hun veel ruimte heeft gegeven en heel zelfstandig heeft laten werken.

Is de aanbevelingsbrief verplicht?

Ja, de brief van de leerlingen is verplicht met uitleg waarom hun docent de KNAW Onderwijsprijs verdient. Zonder de aanbevelingsbrief is de inzending niet compleet en dingt het profielwerkstuk niet mee naar de KNAW Onderwijsprijs.

Onze school bevindt zich niet in Nederland. Kunnen onze leerlingen wel meedoen?

Ja, mits de opleiding bij succes wordt afgerond met een Nederlands vwo-diploma.

Een werkstuk is geschreven door twee leerlingen met verschillende profielen. Hoe wordt het beoordeeld?

Werkstukken dingen ALLEEN mee in het profiel dat de inzender aangeeft. Hierbij is het van belang dat het onderwerp van het profielwerkstuk in het profiel past zodat de vakjury het goed kan beoordelen. Het profiel dat de auteurs volgen speelt bij de beoordeling verder geen rol. Dit kan dus ook een ander profiel zijn. De school is verantwoordelijk voor inzending in het juiste profiel.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Meedoen


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken