KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Profielwerkstuk

Per school wordt één contactpersoon geregistreerd die optreedt als inzender van de profielwerkstukken en beheerder van het schoolaccount in de inzendmodule.

De contactpersoon is verantwoordelijk voor het digitaal uploaden van:

1)     het profielwerkstuk in pdf

2)     het aanbevelingsformulier en

3)     eventuele bijlagen in de inzendmodule.

Het profielwerkstuk moet voldoen aan de volgende technische vereisten:

  • Pdf-formaat;
  • Maximaal 10 MB;

Bijlagen moeten voldoen aan de volgende technische vereisten:

  • Bij voorkeur Pdf-formaat (andere formaten met de extensies pdf, doc, docx, xls, xlsx, jpg, jpeg, png en gif kunt u uploaden.);
  • Maximaal 10 MB per bestand; Kijk bij ‘Een bestand kleiner maken’ als de bijlage te groot is.)

Een film als werkstuk

Als een werkstuk uitsluitend een film is, moet de volledig uitgeschreven url inclusief een korte beschrijving van de totstandkoming en een inhoudelijke samenvatting van de film in pdf ingediend worden. De video zal eerst op een digitaal platform, zoals YouTube of Vimeo, moeten worden gepubliceerd. Dit hoeft niet een openbaar bestand te zijn. Als u het filmpje niet kunt toevoegen, hebt u mogelijk de embedding code gebruikt. Ga naar de website van YouTube of Vimeo en kopieer de link die boven in de adresbalk van uw browser staat en plak deze in het veld.

Zie ook de inhoudelijke criteria

Het werkstuk te groot?

Een bestand in pdf zetten of een te groot bestand verkleinen.

U kunt van Word-documenten in het programma Word een pdf maken. Er is een speciale invoegtoepassing beschikbaar die u kunt downloaden, ook als u Open Office gebruikt. Open het profielwerkstuk in Word. Kijk eerst of het bestand kleiner is dan 10 MB. Zo niet, bekijk de informatie bij ‘Een bestand kleiner maken’. Kies vervolgens ‘bewaar als Adobe PDf of save as Adobe PDF’ of kies ‘Print’ en selecteer vervolgens ‘Print as PDF’ en sla het profielwerkstuk op als pdf.

Let op dat de pdf niet beveiligd is!

Een bestand kleiner maken

Is het bestand van het profielwerkstuk groter dan 10 MB? Dan kunt u het beste de leerlingen vragen de afbeeldingen in het profielwerkstuk te comprimeren (lager in dpi' s) of dit eventueel zelf doen. Selecteer de afbeelding door er op te klikken. Klik in de werkbalk op ‘Opmaak’. Kies ‘Afbeeldingen comprimeren’. Kies de gewenste instellingen (afdrukken voor scherm). Kies of u dit op alle afbeeldingen wilt toepassen. Druk daarna op OK. Het bestand is nu veel kleiner.
De afbeeldingen kunnen ook als aparte bijlage ingezonden worden. Zorg ervoor dat de losse bijlagen een duidelijke verwijzing bevatten (bijv. specifieke naam en paginanummer) naar het profielwerkstuk.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Meedoen


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken