KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Achtergrond

Met de KNAW Onderwijsprijs wil de KNAW wetenschappelijke topprestaties in het Nederlandse voortgezet onderwijs in de schijnwerpers zetten.

Inspirerend onderwijs is cruciaal om de fascinatie voor en kennis van wetenschap over te dragen. Daarmee is het de springplank voor nieuwe generaties talentvolle onderzoekers. De KNAW Onderwijsprijs is ingesteld bij het tweehonderdjarig bestaan van de Akademie in 2008. De inzending van jaarlijks een kleine vijfhonderd profielwerkstukken van bijna tweehonderd scholen geeft een indruk van het grote potentieel aan talent in het Nederlandse voortgezet onderwijs.

 

De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De organisatie is in handen van de KNAW.

Over de KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) vervult drie kerntaken. De Akademie is een actief genootschap van excellente wetenschappers. Vanuit een onafhankelijke positie dient zij de belangen van de wetenschap en adviseert zij de regering. Daarnaast is de KNAW verantwoordelijk voor vijftien (inter)nationaal gerenommeerde onderzoeksinstituten op het terrein van de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen, de levenswetenschappen en het maatschappelijk debat. De KNAW is opgericht in 1808, heeft in totaal 1400 medewerkers en een budget van € 150 miljoen. Voor meer informatie: www.knaw.nl

Volg het leven van wetenschappers

Benieuwd naar het leven, het onderzoek en de passies van jonge wetenschappers? Op de website Faces of Science laten zij zien wat de dagelijkse praktijk is van het werken in de wetenschap en wat hen motiveert. Via filmpjes, blogs, artikelen en nog veel meer ontdek je de wereld van de wetenschap. Van theologie tot geneeskunde en van psychologie tot archeologie: alles komt aan bod.

Faces of Science

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken