KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Black is the new Green

"Welke theesoort, groene of zwarte, heeft een grotere invloed op de gezondheid als er wordt gekeken naar de hoeveelheid polyfenolen en de anti-oxidatieve werking?". Dat was de onderzoeksvraag van Jelien den Hollander en Niels Marijnen. Ze hebben verschillende scheikundige experimenten gedaan om zwarte en groene thee met elkaar te vergelijken. Ze hebben de totale hoeveelheid polyfenolen gemeten en de anti-oxidatieve werking van beide theesoorten. Er is zelfs gekeken naar de invloed van de tijd waarop je thee laat trekken. Conclusie van het profielwerkstuk is dat de hypothese bijgesteld moet worden op basis van de uitgevoerde proeven. Want zwarte thee blijkt een hogere antioxidatieve werking te hebben dan groene thee.

 

Bekijk hier het werkstuk

 

Juryrapport Natuur en Gezondheid

 

foto: Jan Kees Steenman/ KNAW



Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken