KNAW Onderwijs Prijs

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

De voedingskeuze van jongeren

 

Auteurs: Joyce Lansdaal en Eline Vrancken

Docent: Robbert Smeets (economie) en Karin Polman  (maatschappijleer)

School: Ds. Pierson College, 's-Hertogenbosch

 

Dagelijks komen jongeren in aanraking met voeding. Als tieners beginnen zij hun eigen voedingskeuzes te maken. Joyce Lansdaal en Eline Vrancken hebben onderzocht welke factoren hier invloed op hebben. Zij keken onder meer naar de beleving van voeding door jongeren, de koopkracht van jongeren en op welke wijze jongeren keuzes maken voor voeding.

 

In het bijzonder hebben zij onderzocht of marketing en de sociale omgeving de voedingskeuze van jongeren beïnvloeden. De auteurs deden onder andere een uitvoerig onderzoek met een experiment in de eigen schoolkantine en concluderen dat beide factoren een grote rol spelen. Door een goede marketingstrategie uit te rollen kan de voedingskeuze van jongeren veranderen en gaan jongeren zelfs meer eten. Daarnaast is de invloed van ouders en vrienden ook van groot belang.

 

Download werkstuk

Juryrapport Economie en Maatschappij

Joyce Lansdaal en Eline Vrancken
foto: Jan Kees Steenman/KNAW



Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken